20 juni 2023
19:00

Essviks AIF

Femte raka vinsten

I den första halvleken tog Essvik ledningen två gånger om på Hasselbacken men bägge gångerna utjämnade hemmalaget.

Essviks 1-0-mål var dock regelvidrigt. Jonathan Åhlin sköt en straffspark i stolpen och slog därefter in sin egen retur trots att ingen rört bollen däremellan. Målet skulle därför ha annullerats men så blev det icke.

Matchen stod och vägde fram till timman spelad, då prickade gästerna rätt med tre snabba, Ludvig Leman Uppling, Anton Johansson och Ludvig Leman Uppling igen.
Lagen gjorde därefter varsitt mål varvid Essviks femte raka seger kunder skrivas till 7-3 och de grönvita befäster därmed andraplatsen i serien som ger kvalspel till division 3 sent i höst.

- Vi vinner till slut med klara siffror, men det var efter en svag första halvlek. Andra kommer vi ut med mer vilja och spelar överlag bra fotboll. Nu siktar vi in oss på Ånge nästa match så vi får behålla segersviten till uppehållet och därmed gå på en välförtjänt vila, säger Essviks lagledare Johan Forsberg.